Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

TajemnyCizinec

12. 2. 2010 15:09
V křesťanství žádnou reinkarnaci nenajdete

Křesťanství rozlišuje sice tělo a ducha jako dvě různé věci, ale rozhodně zde nenajdete to, že by se duch vracel v cizím těle. Když se v Novém Zákoně ptají Jana Křtitele, zda je Eliáš, tak se defacto ptají, zda se Eliáš vrátil (nebudu rozebírat odkud) - tedy ne že by se narodil v jiném těle, jak hlásá reinkarnace. O příchodu-zjevení Eliáše si můžete přečíst např. v

Marek 9:2-5  Po šesti dnech vzal s sebou Ježíš jen Petra, Jakuba a Jana a vyvedl je na vysokou horu, kde byli sami. A byl proměněn před jejich očima. Jeho šat byl zářivě bílý, jak by jej žádný bělič na zemi nedovedl vybílit. Zjevil se jim Eliáš a Mojžíš a rozmlouvali s Ježíšem. Petr promluvil a řekl Ježíšovi: "Mistře, je dobré, že jsme zde; udělejme tři stany, jeden tobě, jeden Mojžíšovi a jeden Eliášovi."

Jistě, možná mezi křesťany najdete liberály kteří věří v kdeco včetně reinkarnace, ale to rozhodně neznamená, že by to skutečně bylo obsaženo v křesťanské víře.

0 0
možnosti

leo5

16. 2. 2010 3:13
Re: V křesťanství žádnou reinkarnaci nenajdete

Zde viděli učedníci Božskou duši Ježíšovu(tělo jemné substance), nikoli pozemským zrakem, ale duchovním, tedy zrakem duchovního těla, které po dobu pozemského života oživuje tělo pozemské.Pro křesťany by toto vidění mělo být důkazem, že duše žije dál ihned po odloučení od pozem.těla, jinak by se Eliáš a Mojžíš vůbec nemohli zjevit, protože by zatím tleli v zemi.

Kromě toho nauka o reinkarnaci byla vykázána z křesťanství až na koncilu roku 553 a to hlasováním s nepatrnou převahou hlasů.Vůbec ty koncily jsou "pěkná" fraška.Asi tu řeckou demokracii máme v krvi, když o všem hlasujeme, dokonce i o Pravdě.Nejhorší je, že pozůstatky toho, si jako dědictví většina křesťanů nese do dnes a bojí se přemýšlet jinak.

0 0
možnosti

genez.

11. 2. 2010 12:42
Ano

Reinkarnace, vše je úplně jinak a na reinkarnaci je stvořen intelektuální vesmír.

Kdo tvrdí, že Svaté písmo Bible nenese reinkarnaci, si staví vlastní šibenici. Vše je úplně jinak, reinkarnace je základ rozumného, co kdy Bůh stvořil, jelikož on z toho vzešel, vyjděte už z dogmat lidských představivostí.

Nešlapte po své podstatě stvoření, ve vědě se vám to vymkne a postavíte svou podstatu proti sobě, přinese to zkázu všem. Ať věříte, či ne.

0 0
možnosti

genez.

11. 2. 2010 15:03
Re: Ano

Reinkarnace stručně. Podstata duše, je hmotná bytost, fyzikálních hodnot své identity k nárůstu jejího

objemu, která staví v znovuzrozených cyklech, transformujíce své myslící hodnoty v intelekt.

K dokonalosti jedné dušinky, byla stanovena doba 42 000 let. Tělo duše k reinkarnaci, je přizpůsobeno pouze lidskému tělu, jiná těla nelze tato reinkarnace své podstaty provést.

0 0
možnosti

Jay6

11. 2. 2010 11:35
Vyšší úroveň!

V hinduismu existuje celá řada úrovni(sansár) kam se může člověk po smrti dostat(či jeho duše).Tento žebříček má jasné stanovena pravidla.Postup či sestup o několik úrovni najednou je velmi neobvyklý a výjimečný.Z toho důvodu je sestup ze stupně člověka(5.sansára)na úroveň zvířete(2.sansára)nezvyklý.Většinou je to trest za velmi odporné a opakované zločiny v lidském těle.Mezi zvířetem a člověkem jsou ještě 2 úrovně tzv.hladových duchů.Na každé úrovni je jiná doba života.Na vyšších úrovních andělů se doba života pohybuje v jednotkách stovek až desetitisíců let.Božské úrovně kam se prý dostali někteří proroci včetně Ježíše nebo Budhy,dosahuje délka života i několik miliónů pozemských let.Většina lidí je ovšem nucena setrvávat v lidském těle v nekonečném kolotoči reinkarnací.Jen výjimečnému počtu osob se povede dosáhnout osvícení,opustit lidské tělo a postoupit na vyšší úroveň.Podle hinduistů je o lidské tělo zájem a proto se počet lidí neustále zvyšuje.Ale to je jen zajímavá teorie!

0 0
možnosti

mira232

11. 2. 2010 11:15
podle tohodle

clanku si moc nazor neudelam. ale myslim, ze reinkarnace je docela volovina.

0 0
možnosti

Saša

11. 2. 2010 10:54
V křesťanství ani judaismu reinkarnace není

a v Novém zákoně se nepíše, že by se prorok Eliáš vrátil.

To není pravda.

Bůh při své všemohoucnosti jistě může poslat zpět někoho již zemřelého v novém těle, ale proč by to dělal? Zejména proč by to dělal v podobě, jakou prohlašují východní náboženství - tedy tak, aby se ten zpět poslaný nic z dřívějška nepamatoval? Tak krutý zlomyslník Stvořitel rozhodně není.

Něco jiného ovšem je to, že nám Kristus slíbil, že vstaneme z mrtvých - že budeme znovu naživu i ve svých tělech. Tedy těch tělech, které máme teď.

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 799x
Něco o mé osobě? nic co by stálo za zveřejnění