Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Tohle tak není o těchto záležitostech, kterých se zde píše, ale o tom, v jaké fázi se "stabilizovalo" vědomí daného člověka a jakým pohledem, filtrem vnímá a zpracovává realitu, což má typické projevy myšlení, slovník, pohled, a co více, tak tato fáze se vyskytuje jak v jeho generaci, tak v generaci do minulosti.

Je to fáze tzv. projekce na druhé a snaha, je vést tím čím si procházím, a moje vědomí hledá k tomu rozměry, řád a smysl. Je to svým způsobem Metrix. Nerodíme se totiž s hotovým vědomím, nemáme žádné, ale podle určitého genetického programu, jež zajišťuje generační a mezigenerační shodu a společné fáze kdy se učíme chodit, mluvit a mnoho dalších inteligencí, a máme to společné a tvoříme sociální a lidský druh.

Zatím se nerozvinula další inteligence, kde je to vidět, a to vnímání kontinuální časové a dějové reality, tak jak vše jde za měsíci, roky, staletí, jež všemu dává jiný a plný význam. My máme denní vědomí, jež s námi končí spánkem v posteli, a druhý den víme už prd a máme jiné priority. Tento denní existenční svět a dvě mozkové hemisféry-vytváří aktuální lidský vývoj a jeho charakteristiky. Ego, duše, esoterika, celostní vývoj ... . Zde je to i o něčem jiném a to tzv. existenční a mentální gravitaci, jež jako si země drží gravitací Měsíc, tak tyto gravitace nás drží v určitém životě, situaci, myšlení, vztazích, hodnotách, řádech. Mentální gravitace je o mozkových hemisférách a vlastně duálním člověku, jež má dva úhly vnímání, pohledu, a to aktivují pohlavní hormony jež vlastně "dopují" mozkové hemisféry a určují náš pohlavní lidský projev. To je od historické evoluce, ale od revoluce celostní, která přišla s renesancí, a hlavně období Osvícenských reforem, se "oslabuje" pohlavní, instinktivní vliv na hemisféry a tím pádem i se mění forma lidského projevu, od čistě přírodní, kmenové, hierarchal, k plnějšímu vnímání kde je práce s prostorem, a tedy i náboženství, esoterika, věda, umění.

0 0
možnosti
MR

To už je aktivace celostního vědomí, a to potřebuje velký životní drsný tlak naplnit tzv. existenční databanku, tedy myriády informací, jež plně rozvinou architekturu mozku a jeho vnímání plno rozměrnosti a tím zcela jiného řádu a smyslu všeho.

Za vším jsou dvě mozkové hemisféry, kde levá je evolučně spjata se zrakem a vnímání na blízko, kde je realita, řád, čas, hodnoty, autorita, pojmy, náboženství. Tu mají aktivnější muži. Ty mají i jiné celostní pohledy. Právě je zase o vnímání na dálku, celku, kde je rodina, emoční a sociální inteligence, kreativita, láska, esoterika, duchovnost a tu mají aktivnější ženy a mají jinou celostní cestu a pohled na vše. Levá upřednostňuje Ego, tedy proces, kde se oddělujeme od evolučního lidského celku, rodu, kmene, autorit, řádu, pravá, zase pojem duše, lásku, velkou rodinu ... . Má problém s tzv. ukotvením v životě, a než pozná vliv svého myšlení, a pravé hemisféry, tak hledá různé náhražky, berličky a snadno tíhne pod něčí pohledy, názory, cesty. Levá - muži, zase má snahu po řádu a udržování řádu a tzv. despocii ... . To je jedna část naší mentální gravitace, druhá část pochází z procesu tvoření našeho vědomí, a to že neustále se učíme rozměrnosti všeho, do určité stabilní fáze v dospělosti, tím pádem i světa, Matrixu. Tady jsou pak přijaté vzorce od rodiny, školy, společnosti, tedy vnímání řádu, hodnot, reality, tradic ... . Existenční gravitace je to že pečení holubi nepadají ... , ale musíme vychovávat děti, zaplatit složenky, dát děti do školy, vyřídit věci kolem práce, domácnosti, a to má většina lidí zde. To tzv. duchovňáci nevnímají, neboť jejich život už je bez větší odpovědnosti k něčemu a k někomu, jsou vesměs a je to i známka jejich fáze a to soliteři, jinak by ani nemohla počít tato latentní druhá lidská cesta. Tady naopak je důležité Ego – rozvinutá osobnost. Tato fáze se dnes navíc odjímá mladé generaci, kde je snaha po rozvinutí duše – osobnosti, skrze vzdělání a umetání cestičky životem.

0 0
možnosti
Foto

Pěkně vyjádření štěstí.

1 0
možnosti
PC

Výborně napsáno, pravdivé!

2 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 799x
Něco o mé osobě? nic co by stálo za zveřejnění